8. Sınıf Din Kültürü: Kur’an-ı Kerim’in Temel Özellikleri TEST - 1


Kur’an-ı Kerim’in Temel Özellikleri konusu 8. Sınıf Din Kültürü test soruları. Online 8. Sınıf Din Kültürü Kur’an-ı Kerim’in Temel Özellikleri Konusu test için her sorunun 1 dakika süresi vardır. Aşağıdaki testi belirtilen süre içerisinde çözdükten sonra en aşağıda bulunan "cevapları kontrol et" butonuna tıklayarak yaptığın doğru - yanlış sayısı, cevaplar ve aldığın puanı görebilirsin.


logo
8. Sınıf Din Kültürü: Kur’an-ı Kerim’in Temel Özellikleri TEST - 1
1.


Bu ayette Kur’an’ın hangi sebeple indirildiği bildirilmektedir?
Doğru Cevap: "B" Akıl sahiplerinin düşünüp öğüt almaları için
Soru Açıklaması
2.
Kur’an’da sadece inanç ve ibadet esasları üzerinde durulmaz. İnsanların hem kendileri hem de başkaları için yararlı davranışlarda bulunmaları istenir.

Bu metinde Kur’an ile ilgili aşağıdaki yargılardan hangisi vurgulanmaktadır?
Doğru Cevap: "A" İnsanları iyiye ve güzele yönlendirir.
Soru Açıklaması
3.
”… Ana babaya, akrabaya, yetimlere, yoksullara, yakın komşuya, uzak komşuya, yanınızdaki arkadaşa, yolcuya… İyilik edin. ...”

(Nisâ suresi, 36. ayet)


Bu ayette aşağıdaki ilişkilerden hangisi söz konusudur?
Doğru Cevap: "B" İnsan-İnsan
Soru Açıklaması
4.


Bu ayetlerden aşağıdaki yargılardan hangisi çıkartılabilir?
Doğru Cevap: "D" Kur’an, insanları soru sorarak düşünmeye sevk eder.
Soru Açıklaması
5.
Kur’an’ın temel amaçlarından biri de insana doğru bilgileri ulaştırarak onu yanlış inanç ve davranışlara karşı uyarmaktır.

Bu durum aşağıdaki ayetlerin hangisinde vardır?
Doğru Cevap: "A" “Ey iman edenler! Eğer bir fasık size bir haber getirirse onun doğruluğunu araştırın. Yoksa bilmeden bir topluluğa kötülük edersiniz de sonra yaptığınıza pişman olursunuz.” (Hucurât suresi, 6. ayet)
Soru Açıklaması
6.


Bu bilgiye aşağıdaki ayetlerden hangisi örnek oluşturur?
Doğru Cevap: "A" “Süleyman’ın hükümranlığı hakkında şeytanların uydurdukları yalanların ardına düştüler. Oysa Süleyman (büyü yaparak) küfre girmedi…” (Bakara suresi, 102. ayet)
Soru Açıklaması
7.
Kur’an-ı Kerim, Peygamberimize vahiy yoluyla gelmiştir. O, toplu olarak değil, zaman ve olaylara göre ayetler ve sureler halinde parça parça inmiştir. Bu durum, O’nun kolayca ezberlenmesini ve anlaşılmasını sağlamıştır. Kur’an-ı Kerim, bütün insanlığın hidayete ermesi için gönderilen bir kitap olup her döneme hitap eden hakikat ve hikmetlerle doludur.

Bu metinde Kur’an-ı Kerim ile ilgili aşağıdakilerden hangisine değinilmemiştir?
Doğru Cevap: "C" Konularına
Soru Açıklaması
8.
Kur’an muhteşem özellikleri olan bir kitap olmasına rağmen maalesef toplumun genel uygulamasına baktığımızda, evimizin en güzel köşesinde ya da en yüksek yerinde duran bir süs, çoğunlukla korumalı bir kap içinde el değmeden muhafaza edilen bir sembol, bazen kitap halinde bazen de kimi ayetleri çerçeve içinde tablo haline getirilerek duvara asılan bir eşya, bazen çok küçük boyutta arabamızın aynasına astığımız bir koruma, müzayedede satılabilen antika bir eser, gizemli, tılsımlı, yanı başımızda durmasına rağmen kendimizden uzak tuttuğumuz bir kitap haline getirilmiş.

Bu parçada verilmek istenen mesaj aşağıdakilerden hangisidir?
Doğru Cevap: "D" Kur’an’ı okumak ve anlamak için çaba gösterilmelidir.
Soru Açıklaması
9.
“(Ey Muhammed!) De ki: Gelin, Rabb’inizin size haram kıldığı şeyleri okuyayım; O’na hiçbir şeyi ortak koşmayın. Anaya babaya iyi davranın… (Zina ve benzeri) çirkinliklere yaklaşmayın… Allah’ın haram (dokunulmaz) kıldığı canı öldürmeyin… Rüşdüne erişinceye kadar yetimin malına ancak en güzel şekilde yaklaşın. Ölçüyü ve tartıyı adaletle tam yapın… (Birisi hakkında) konuştuğunuz zaman yakınınız bile olsa adil olun. Allah’a verdiğiniz sözü tutun… İşte bu, benim dosdoğru yolum. Artık ona uyun. Başka yollara uymayın. Yoksa o yollar sizi parça parça edip O’nun yolundan ayırır. İşte size bunları Allah sakınasınız diye emretti.”

(En’âm suresi, 151-153. ayetler)


Bu ayetlerden aşağıdakilerden hangisi çıkartılamaz?
Doğru Cevap: "B" Kur’an; kınanan davranışları yapanlara müjde verir.
Soru Açıklaması
10.
“(Böyle bir kimse mi Allah katında makbuldür,) yoksa gece vakitlerinde, secde halinde ve ayakta, ahiretten korkarak ve Rabbinin rahmetini umarak itaat ve kulluk eden mi? De ki: “Hiç bilenlerle bilmeyenler bir olur mu?” Ancak akıl sahipleri öğüt alırlar.”

(Zümer suresi, 9. ayet)


Bu ayette aşağıdakilerden hangisine değinilmemiştir?
Doğru Cevap: "C" Ahlak
Soru Açıklaması
TEST BİTTİ.
CEVAPLARINIZI KONTROL EDİNİZ.
TEST HAKKINDA YORUM YAPABİLİRSİNİZ.